Skorovas

Om Skorovas

Skorovas ligger lengst sør-øst i Namsskogan kommune. Denne fjellbygda var tidligere et gruvesamfunn med 600-700 innbyggere. I dag er Skorovas en fjellandsby med mye kultur og storslått natur. Bygda har ca 50 fastboende, og er en yndet plass for ferie og fritid.

Skorovas satser nå stort på vinterturisme og i 2019 ble et nytt hyttefelt åpnet.
Se kart over tomteområdet her.

Aktiviteter i Skorovas:

 

Fiske

Fra Skorovas er det merka turstier inn til Nessåvatna som består av 3 store vatn. Her kan du få både ørret og røye på flere kilo.

Ikke langt unna Skorovas finner du også vakre Tunnsjøflyan med både røye og ørret. Her er det mulighet for ditt livs ørretopplevelse!

Innlandsfiske i Børgefjellnasjonalpark og laksefiske i den kjente lakseelven Namsen, er også tilgjengelig med kun en times kjøretid i bil fra Skorovas.

 

Turløyper

 

Skiløyper

Skrovas har gode oppkjørte skiløyper både i nærmiljøet rundt bebyggelsen og østover mot Seterdalen i Røyrvik. Det er også påstartet arbeid med en ny skistadion rett vest for dagen bebyggelse hvor det på sikt vil bli laget sløyfer for både rulleski, langrenn og skiskyting. Vårvinter på ski i fjellene rundt skorovas kan ikke beskrives, det må! Her kan du oppsøke vintereventyret i ødemarken «rett over haugen».  ( film fra gopro og bilde)

 

Randone

I fjellene vest for Skorovas er det gode forhold for Randone-turer. Både vestsiden av Skorovasklumpen og Søndre Grøndalsfjell kan by på magiske opplevelser.

 

Snøscooterløyper

Fra Skorovas er det fine scooterløyper både til Stallvika og videre til Havdalsvatnet, til Familieparken på Trones og videre over Steinfjellet til Røyrvik og Sverige. Det er også mulig å ta turen nordover til Grane og Hattfjelldal.

 

Jakt

I nærområdet rundt Skorovas er det flere tilbud om småviltjaktkort. Man har også mulighet til å leie elgjakt både vest og øst for Skorovas.

Pub

Midt i Skorovas finner du Skjenkestova, som er en meget spesiell og spennende pub med plass til 80 gjester. Her er det noe for en hver smak, med over 450 sorter øl og et utall av sorter Aquavit. Det er også mulighet for å bestille seg kortreist mat hvis man ønsker det! Du kan lese mer om Skjenkestova her; https://skorovasmat.no/

Skorovas kan tilby:

Helårsaktivitet
Fiske
Fjellvandring
Dagligvarebutikk
Pub
Oppkjørte skiløyper
Rekreasjonsløyper for snøscooter
Hytter og hyttetomter

 

Skroll til toppen